Ontmoet de top Chefs van Spaarne Glamping

Spaarne Glamping biedt volledig verzorgde vakanties voor iedereen die culinair wilt genieten. In eigen land genieten van het ultieme zomer gevoel. Volledig verzorgd met leuke activiteiten voor jong en oud. Op Spaarne Glamping wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten om culinair te genieten bij ons. Als je jouw vakantie boekt, krijg je niet alleen een verzorgde accomodatie, maar ook ontbijt en diner zijn inclusief. Er zijn vier arrangementen mogelijk om bij ons te komen genieten; een dag, weekend, midweek en week arrangement.

Joris Bijdendijk

15 aug - 22 aug - 29 aug - 5 sept - 12 sept - 19 sept

Joris Bijdendijk groeide op in Amsterdam en is vanaf jongs af aan de horeca ingerold. Tijdens zijn studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag werkte hij in de ochtend bij een visboer en ’s avonds liep hij stage bij Ron Blaauw waar hij uiteindelijk nog vier jaar lang bleef werken. Over de jaren heen heeft Joris ervaringen opgedaan bij Brasserie Paardenburg, Le Jardin des Sens in Montpellier, en restaurant Bridges waar hij in 2013 een Michelinster kreeg. Hierna stapte hij over naar restaurant RIJKS, wat in 2017 ook werd bekroond met een Michelinster. Joris heeft meerdere kookboeken op zijn naam staan en is ook vaak op televisie te zien. Vorig jaar oktober opende hij een nieuw restaurant in Amsterdam, genaamd Wils, waar alleen wordt gekookt op houtvuur. Het restaurant is gevestigd naast het Olympisch Stadion, in de buurt waar Joris is opgegroeid. De uitdaging die Joris in koken ziet is om een minimum aan componenten te kiezen die perfect samengaan.

BOEK NU

André Gerrits

11 aug - 8 sept

André Gerrits begon zijn professionele carrière als kok op zijn zestiende. Het met één Michelin ster bekroonde Restaurant de Kromme Dissel, te Arnhem, was het startpunt van zijn culinaire carrière. Na werkervaring te hebben opgedaan in de keukens van Ron Blaauw en Jan de Wit, keerde hij terug bij 'de Dissel' en werd hij 21 jaar jong souschef bij chef-kok Tonny Berentsen. Na 5 jaar souschef in 'de Dissel' besloot hij terug te keren naar de keuken van Ron Blaauw om daar zijn culinaire vaardigheden naar een hoger level te trekken. Hij kreeg daar als duo de dagelijkse leiding over de keuken. Passie, eerlijkheid, laagdrempeligheid, natuurlijk, gedreven, bevlogen en een snufje gekheid zijn woorden die dicht bij André staan en die ze uitdragen in 't Amsterdammertje.
Zijn stijl van koken is modern, puur, eerlijk met een klassieke basis, vernieuwend in zowel techniek als opmaak. Geïnspireerd door de seizoenen stelt hij de gerechten vol passie samen.

BOEK NU

Alain Caron

29 juli - 3 aug - 7 aug - 16 aug - 27 aug

Alain Caron is geboren in Parijs en woont inmiddels al meer dan 30 jaar in Nederland. In Parijs leerde hij de basis van de Franse keuken. Alain vervolmaakte zijn kookkunsten in diverse Parijse (sterren)keukens waarna hij uiteindelijk naar Nederland vertrok. Hier werkte hij in verschillende sterrenzaken zoals De Kerstentuin, Tante Koosje en Restaurant Christophe. Alain kreeg zijn echte tv-naamsbekendheid toen hij jurylid werd bij MasterChef Holland. Ook is hij vanaf het begin betrokken geweest bij het programma Binnenste Buiten. Hij heeft 15 prachtige kookboeken geschreven en helpt graag zijn collega chefs in het buitenland in hun restaurants. En dat is niet alles, in 2017 opende hij zijn eigen restaurant samen met zijn vrouw en kinderen in Nederland; Café Caron en later het restaurant Petit Caron. Inmiddels heeft hij vier restaurants op zijn naam staan. Alain komt de Franse invloeden verspreiden op Spaarne Glamping.

BOEK NU

Jord Althuizen

17 aug - 31 aug - 14 sept

BBQ-boeken, restaurants, festivals, catering, als Jord het met zijn crew in de fik kan steken doet hij het. Jord Althuizen is groots pyro-culinair avonturier en weet alles van BBQ’en. Ooit begon hij in 2010 met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur en dat is hem gelukt.
Inmiddels is Jord 7 BBQ boeken verder en opende hij in 2018 zijn restaurant Black Smoke Antwerpen en in 2019 Black Smoke Rotterdam. Elke kookboek van Jord legt de focus op de verschillende soorten manieren van BBQ’en over de hele wereld. Zo is hij in Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Australië, Zuid-Amerika en Lapland geweest en hebben zijn boeken al meerdere prijzen gewonnen. Op Spaarne Glamping zal Jord jullie kennis laten maken met een BBQ-walhalla.

BOEK NU

Ron Blaauw

1 aug - 20 aug - 3 sept - 17 sept

Ron Blaauw besloot in 2013 om zijn tweesterrenrestaurant te veranderen in een Gastrobar. Hij vroeg zichzelf namelijk af waar hij het liefste uit eten gaat, en daar begon zijn gevoel om een Gastrobar te beginnen – een toegankelijk restaurant, waar genieten voorop staat. Een plek waar je met je familie komt, maar ook met vrienden voor een avond uit of voor een lunch met zakenpartners. Kortom, een restaurant waar alles kan en alles mag.

En dat is precies wat Ron Gastrobar is. Het is de enige in de reeks Gastrobars die sinds 2013 bekroond is met een Michelinster. Wat Ron het allerbelangrijkste vindt is: genieten! Niet alleen in zijn eigen restaurants, maar ook met de keukens van zo’n vijftal andere zaken heeft hij zijn visie en inspiratie gedeeld. Ron zal het woord ‘genieten’ een speciale betekenis geven op Spaarne Glamping deze zomer.

BOEK NU

Peter Lute

13 aug - 18 aug - 23 aug - 1 sept - 15 sept

Peter Lute heeft in vele zaken gewerkt, van brasserie tot sterrenzaak, tot hij samen met Marieke in 2002 Lute restaurant opende. Een groot, industrieel restaurant aan de Amstel net buiten de grote stad. Gezellig, swingend en met mooie gerechten. Na 14 succesvolle jaren was het tijd om te vernieuwen en werd het restaurant in het pand van een voormalige kruitfabriek verbouwd tot De Kruidfabriek. Meer warmte, gezelligheid en op de kaart spreekt de passie van Peter: zoveel mogelijk werken met duurzame producten van Nederlandse bodem. Hij legt meer aandacht op de natuur en combineert pure en lokale producten met kruiden en specerijen uit eigen tuin en kas.
De visie is: “gasten laten genieten”. Peter en Marieke zijn dan ook onwijs trots op hun team, dat zich dagelijks met hart en ziel hiervoor inzet. “Koester wat je hebt opgebouwd en wijk niet af van je kernwaarden”. Hun logo, het “EI”, vertegenwoordigt deze kernwaarden. Zo blijft iedere stap die ze buiten de deur doen, een bewuste stap. Naast de Kruidfabriek hebben Peter en Marieke De Kruidfabriek by Lute Pop-Up Restaurant opgezet wat zich bevindt in de oude buskruitfabriek De Krijgsman in Muiden.

BOEK NU

Bernard de Vries

5 aug - 12 aug - 19 aug - 2 sept - 16 sept

Bernard de Vries, eigenaar van de “Bennie Blij”-foodtruck met een ster, begon zijn culinaire loopbaan in de keuken van Jannis Brevet (eigenaar restaurant Interscaldes***) eind jaren tachtig. Verder heeft hij gewerkt als chefkok bij o.a. Martinair Partyservice, Sofitel The Grand, Amsterdam en is hij tegenwoordig werkzaam als chefkok bij de Vermaatgroep.

Als Bennie Blij wilt hij de mensen meenemen op een culinaire reis vol emotie, passie en plezier.

Van zijn eten word je simpelweg Blij 🙂

BOEK NU

Kees Raat

5 aug - 12 aug - 19 aug - 2 sept - 16 sept

Kees Raat heeft al jaren een bekende naam onder patissiers en presenteert de lekkerste zoetigheden. Met een achtergrond uit een bakkersfamilie en rijke ervaringen bij verscheidene patissiers, is Kees altijd op zoek naar nieuwe en inspirerende creaties. Zo heeft hij cacao-bier, chocolade massagezeep, cacao-thee en nog veel meer de wereld in gebracht. Bij familiebedrijf Metropolitan geniet je sinds 2009 van de beste chocolade ter wereld, bijzondere smaken gelato en vers gezette Italiaanse koffie. Kees, ook schrijver van Bonbon, Koekje, het bekroonde boek IJstijd, en de Chocoladebijbel maakt onweerstaanbare creaties van eerlijke, biologische ingrediënten. Chocolade van ‘bean to bar’, brownie, mudcake, warme chocolademelk, macarons, pralines en meringues. Kees zal een chocolade walhalla creëren op Spaarne Glamping deze zomer, ben jij erbij?

BOEK NU

Julius Jaspers

27 juli - 10 aug - 24 aug - 7 sept - 21 sept

Julius Jaspers dankt zijn bekendheid aan de tv-programma's Topchef en Masterchef èn aan zijn 16 Smart Cooking kookboeken waarin hij op heldere en overzichtelijke manier uitlegt hoe je met goede producten thuis lekker kunt koken. Geen langdradige uitleg of ellenlange lijsten met ingrediënten, eten zoals eten hoort te smaken, en dat is ook zijn filosofie als hij kookt voor zijn gasten. Julius neemt vanaf dag 1 deel aan restaurantfestival Taste of Amsterdam en zal ook op Spaarne Glamping zijn filosofie met jullie delen.

BOEK NU

Michiel Deenik

31 juli - 14 aug - 28 aug - 11 sept

Chef & eigenaar van Visaandeschelde, THE ROAST ROOM & The Traveller.
Het begon allemaal meer dan 15 jaar geleden toen Michiel Deenik Visaandeschelde opende aan het Scheldeplein in Amsterdam, wat in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een begrip in de stad. Met prachtige visgerechten, een swingende ambiance en gastvrije bediening kan iedereen genieten van het uitgebreide en heerlijke menu. Met Visaandeschelde geeft hij invulling aan zijn passie voor vis. Maar toen Michiel in 2015 THE ROAST ROOM opende, kon hij eindelijk zijn culinaire aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven. In het najaar van 2019 opende Michiel The Traveller, een nieuw werelds restaurantconcept in het groene hart van de campus van ING te Amsterdam Zuidoost. Deze zomer komt hij meerdere avonden koken op Spaarne Glamping.

BOEK NU

Kuniyoshi Ohtawara

9 aug - 6 sept

De culinaire weg van deze chef begon als ober in Hotel Okura Amsterdam. Hier werd zijn passie voor eten opgemerkt waarna hij werd gevraagd om te werken in de keuken. Na 10 jaar in Hotel Okura Amsterdam gewerkt te hebben ruilde Kuniyoshi het hotel in voor Hokkai Kitchen in Ijmuiden. Hier is hij dichtbij de vangst van de Noordzee waardoor hij de meest verse producten gebruikt in zijn gerechten. Zijn doel? Hokkai omtoveren tot een cultureel en culinair platform voor de Nederlanders om de Japanse cultuur te leren kennen.

BOEK NU

WAT IS INCLUSIEF BIJ BOEKEN?

Spaarne Glamping - Verzorgde week, weekend en midweek vakanties

EEN GEWELDIG VERBLIJF

Prachtige Bell tent volledig ingericht

ACCOMODATIE

ONTBIJT

Perfect ontbijt bezorgd bij jouw tent

TASTE OF AMSTERDAM

ACTIVITEITEN

Dagelijkse activiteiten van hoog niveau voor jong en oud

SPAARNEGLAMPING FUN

DINER

Culinair diner verzorgd door topchefs

TASTE OF AMSTERDAM

ALLES VOOR EEN TOP VAKANTIE

alle faciliteiten om te kunnen genieten

SPAARNEGLAMPING

SPAARNWOUDE PEDDELPOEL

Een geweldige plek om te ontdekken tijdens jouw vakantie

SPAARNWOUDE

3-gangen diner? Wat kan ik verwachten?

Natuurlijk kunnen wij nog niet exact zeggen hoe onze menu's eruit gaan zien deze zomer. Wij gaan jullie graag culinair verrassen. Met hieronder Peter Lute zijn 3-gangen menu welke zeker geserveerd gaat worden op Spaarne Glamping, lichten wij vast een tipje van de sluier.

VOORGERECHT

Ceviche van zeebaars met kaffir lime en inktvis kroepoek

HOOFDGERECHT

Hollands duurzaam rund, geroosterde filet en krokant gebakken stoof rendangstijl met kimchi, pompoen en een zomerse bearnaisesaus

DESSERT

Matcha crémeux met rabarber, frambozenmeringue en vlierbloesemsorbet